Esther is een Nederlandse zangeres en singer songwriter

Ze begon haar muzikale cariere als fluitiste, waarmee ze als hoofdvak afstudeerde op het conservatorium in Maastricht

Naast lesgeven en koorleidster bleef ze altijd de behoefte houden om zich te blijven ontwikkelen op het gebied van muziek. Als muzikaal leider en fluitiste bouwde ze veel ervaringen op in het theater en Ze kreeg tegelijkertijd steeds meer behoefte om te gaan zingen. Ze volgde een solozangopleiding en coaching bij oa Thijs van Leer en Mathilde Santing.

Na verloop van tijd ontstond het verlangen om al haar ervaringen en inspiraties te verpakken in een eigen theaterconcert

In Autumn Breeze deelde ze haar persoonlijke muzikale verhaal dmv songs, zangers en kunstenaars die haar in de loop van de jaren hadden geïnspireerd.

Na deze rijke ervaring stelde de toetsenist van Autumn Breeze voor om eens eigen werk te gaan schrijven. Hij zou zelf de productie voor zijn rekening nemen. Met beide handen greep ze deze kans aan en  begon samen met haar broer en bassist en gitarist te schrijven. Bij de derde voorstelling trakteerde ze haar publiek op de release van haar  eerste song On My Way.

De gelijknamige EP release volgde daarna al snel onder het label TJamp-records en inmiddels wordt er druk gewerkt aan een nieuw album, welke eind januari 2021 zal verschijnen