"People who show you new music are important"

Inspiratie is dichterbij dan je denkt en ik ben blij dat ik dat heb mogen ontdekken. op de een of andere manier was ik gewend om altijd op zoek te gaan naar een stip op de horizon. Een doel. En als ik daar bijna was, zag ik de volgende stip weer opdoemen.

Op deze manier miste ik natuurlijk veel om mij heen en vergat te genieten van datgene dat ik het liefste wilde: muziek maken… zingen!

Als klassiek geschoolde fluitiste miste ik toch een bepaalde vrijheid. Nu ik mijn stem heb gevonden zie ik ook steeds meer kleur om me heen.

Dit was de grootste motivatie om een persoonlijk theaterconcert te gaan geven. In Autumn Breeze (oktober 2018 en april 2019) liep inspiratie als een rode draad door de voorstelling.

Mezelf open stellen, goed om me heen kijken en luisteren naar alles wat inspireert, voelt als een nieuwe Esther. Mooie wandelingen langs de IJssel, het beluisteren van nieuwe muziek, maar ook zomaar een spontaan gesprekje met iemand in de supermarkt kan naar nieuwe ideeën leiden.

Op de één of andere manier zijn vanaf die periode al mijn zintuigen open gegaan. Het schrijven heb ik weer opgepakt…Ik schrijf veel zelfs! Iets wat ik als jong meisje ook altijd deed.

Notitieblokken vol met gevoelens, ervaringen, herinneringen en gesprekken maken dat ik een beter beeld krijg over situaties, mensen en mezelf.

Een gezonde dosis zelfspot heeft hierin zeker ook een belangrijke plek ingenomen. Een mooie inspiratiebron voor het schrijven van mijn blog. 

Na Autumn Breeze vond ik een nieuwe liefde: Het schrijven van eigen liedjes. Tijdens het derde theaterconcert kon ik mijn eerste liedje laten horen ”On my way”.

De songtekst en sfeer van het liedje sluiten naadloos aan bij de weg die ik ben ingeslagen. ”the morning surprised me and the world looks bright” in combinatie met jazzy-latin invloeden geven een klein kijkje in mijn hoofd (en dan vooral op de goede dagen 😉 ).

In november 2019 kwam de gelijknamige EP uit. Op dit moment wordt er druk geschreven aan een volledig album en 17 juli 2020 verschijnt de videoclip on my way!

we keep in touch!

Liefs, Es