Ik heb je lief; muziek rondom afscheid

Een persoonlijke video-boodschap
speciaal op maat gemaakt voor degene die je lief is.
Ingesproken en gezongen door Esther Pelgrom.

Muziek brengt troost, maar hoe kom je zo dicht mogelijk bij de mensen?

ode aan wie je lief is

Al jaren zing en speel ik tijdens uitvaarten en herdenkingsdiensten. Ik zag het verdriet en de eenzaamheid bij de nabestaanden. Ook voor mensen in mijn omgeving die net iemand waren verloren en weinig tot geen contacten hadden of konden hebben, wilde ik heel graag iets doen. 

Ik begon eenvoudig met het opnemen van filmpjes op mijn telefoon. Hierin zong ik een lied en sprak ik een persoonlijke boodschap in. 

Door de hartverwarmende reacties die ik terug kreeg, besloot ik het geheel breder en professioneel op te zetten.

Zo ontstond ‘Ik heb je lief; een ode aan wie je lief is’.

Elk liedje heeft een eigen verhaal en sfeer en krijgt een persoonlijke boodschap, speciaal voor degene die je lief is.

In samenwerking met professionele muzikanten, een regisseur en een choreografe, werden er 10 mooie liedjes ingezongen, gespeeld, gedanst en op film gezet.

Elk liedje heeft een eigen verhaal en sfeer en krijgt een persoonlijke boodschap, speciaal voor degene die je lief is.

Voor wie is de videoboodschap - Ik heb je lief?

Dit kan zijn voor:

 • Familie die niet op de uitvaart kon komen
 • Vrienden die je moest missen bij de uitvaart
 • Bekenden die je er graag bij had willen hebben
 • Een goede vriend of vriendin die je wilt troosten omdat hij of zij net iemand heeft verloren
 • Je dierbaren omdat je in de laatste levensfase zit, maar graag nog iets persoonlijks wilt nalaten
 • Een uitvaart, als persoonlijk woord van troost

Meer weten of bestellen

Hoe werkt het?

1) Elk liedje heeft een eigen verhaal en eigen sfeervolle beelden. Kies 1 van de onderstaande liedjes uit.

2) Vul het contactformulier in.

3) Esther neemt meestal dezelfde dag contact met je op om de persoonlijke boodschap te bespreken.

4) Ook is het mogelijk om tijdens een zoom-meeting de gekozen video-boodschap te bekijken.

5) Binnen 3 -5 dagen krijgt de ontvanger het pakketje (een mooi houten doosje met USB-Stick) in huis.

Kosten

             Ik heb je lief compleet à €249,-

 1. persoonlijk ingesproken boodschap vooraf
 2. persoonlijk geschreven boodschap als afsluiting.
 3. mooie houten usb stick in bijpassend doosje
 4. verzendkosten

              Ik heb je lief à € 89,95

 1.  geschreven persoonlijke tekst
 2.  verzonden via mail

Jouw persoonlijke boodschap maakt ”ik heb je lief” echt speciaal voor de ontvanger. Neem daarom gerust contact op voor meer mogelijkheden in jouw video. Denk aan een dierbare foto of zelf ingesproken audio bijvoorbeeld. 

 
ik heb je lief videoboodschap op een usb stick en houten doosje

Liedjes en muziek

  Fragile (Sting)
  Voor haar (Frans Halsema)
  La vie en rose (Edith Piaf
  Over the rainbow (instrumentaal met fluit )
  Appels op de tafelsprei (Toon Hermans)
  Omarm me (Bløf)
  Suzanne (Leonard Cohen)
  Dwaal (Angela Groothuizen)
  Family Tree (Venice)

  Papa (Stef Bos)

  Ik heb je lief (Paul de Leeuw)

   

  Repertoire wordt zeer binnenkort verder uitgebreid, dus neem gerust contact op voor meer informatie 

  Verhalen van dierbaren

  Het was zo vreselijk om het verdriet te zien van mijn moeder na het overlijden van onze vader.

  Aangezien mijn zus en ik nou niet bepaald naast de deur wonen, voelden we ons ontzettend machteloos omdat we mijn moeder niet zo vaak konden bezoeken als we wilden.

  Mijn moeder is een hele warme vrouw en was er altijd voor ons als we haar nodig hadden. Mijn zus en ik zijn dan ook heel fysiek opgegroeid. Elke dag werd er wel eventjes geknuffeld.

  Nu onze vader is overleden en ze alleen in dat grote huis zit, weet je gewoon dat de muren regelmatig op haar afkomen.

  We wilden haar zo graag iets moois en blijvends geven. Via het uitvaartbedrijf van mijn vader werden we op de hoogte gesteld van ‘’ik heb je lief’’ Vanwege het hoge knuffelgehalte van mijn moeder en haar liefde voor de zee, sprak ‘’omarm me’’ ons heel erg aan. 

  Het is zo prachtig intens en warm gezongen en gespeeld. Het kwam echt bij ons binnen. We hebben Esther gebeld en om onze persoonlijke boodschap te bespreken die in de videoboodschap verwerkt zou worden. 

  Twee minuten nadat mijn moeder de video-boodschap had gekregen, belde ze al op. Haar reactie was zo hartverwarmend… Ze voelde zich echt even minder eenzaam omdat ze wist dat we aan haar dachten.

  Toen mijn lieve man overleed een paar weken geleden, was dat niet geheel onverwachts, hij was al een tijdje ziek, maar ik kan er nog steeds niet aan wennen. Het was een mooie uitvaart, met alles er op en er aan en het is ook goed zo. Ik ben dankbaar voor de prachtige herinneringen die we samen hebben gemaakt. Maar ik mis hem meer dan dat ik had verwacht.

  Na 40 jaar huwelijk heb je toch samen bepaalde gewoontes en rituelen ontwikkeld die je dan ineens alleen moet doen.

  Het eerste kopje koffie om 10.00 en onze wandel en fietstochtjes in deze mooie omgeving zijn toch anders.

  Natuurlijk krijg ik veel steun en troost van een paar goede vriendinnen, waar ik deze dingen samen mee kan doen en mijn kinderen komen zo vaak langs als mogelijk is, alleen of met de kleinkinderen. Maar helaas wonen zij hier niet echt in de buurt.

  Mijn zoon appte mij gisteravond of ik vanmorgen thuis was. Er zou een pakketje komen, zei hij. Ik maakte het vanmorgen open en zag een mooi houten doosje. Toen ik het open maakte zat daar een houten USB stick in met daar op: ‘’Ik heb je lief”. Ik had werkelijk geen idee wat ik moest verwachten.

  Ik stopte de USB in mijn laptop en luisterde het af. De zangeres vertelde mij dat mijn kinderen en kleinkinderen hadden gevraagd om speciaal voor mij een lied te zingen. Ik weet wel dat ze aan me denken hoor en je hoeft ook niet altijd alles uit te spreken vind ik, maar het was toch echt wel een verrassing dat dit mooie lied speciaal voor mij werd gezongen en gespeeld werd.

  Het raakte mij zo enorm, ik was er echt even stil van. Zo mooi gezongen en gespeeld en ik vond het zo’n lief gebaar van mijn kinderen en kleinkinderen, het gaf me echt een heel warm gevoel.

  Ik heb hem inmiddels al wel 20 keer bekeken, hahaha. Het doosje staat op de kast naast de foto van mijn man. Dank je wel, het is echt een ode aan mijn man!