Promises to Go

Ineens was hij daar, de titel van het nieuwe album. We zitten midden in de opnames en in de ruimte naast mij, in de studio, zitten drie muzikanten vreselijk mooi muziek te maken. Vandaag is de eerste opnamedag van het lied “Misty Girl”, geschreven samen met Michiel. Omdat de basis uit alleen bas en zang bestond, lag er nog veel open. Bas heeft de akkoorden uitgewerkt en Theo maakte met deze input een mooie demo. De sfeer, kleur en opbouw van dit lied is precies waar ik op hoopte en ik verbaas me er weer over dat hij het lied zo weet te arrangeren dat het mijzelf ook weer raakt. Om het geheel een live-feel te geven, spelen de bas, drums en keys alles zonder click en met de overspraak van de microfoons. De jongens hebben elkaar weer gevonden. Dat hoor je meteen, en vanuit de speakers in de control room voelt Misty Girl als een warme jas.

 

Everything will change

 

Ik verheug me er nu al op om dit lied in te zingen. De tekst brengt me terug naar de Esther als klein meisje, maar ook van nog maar 5 jaar geleden. “So listen to your melody” neurie ik zacht mee. En hoewel het even duurde, is dat precies wat ik nu doe.

Ondanks dat ik er soms van baal dat ik dit niet al op mijn 30e in zag, weet ik dat ik mezelf ga beperken als ik hier te veel bij stil ga staan. En ik heb mezelf beloofd om me door niets of niemand meer te laten beperken. Dus als dat betekent dat we linksom moeten in plaats van rechtsom, of eerst een stukje achteruit voordat we weer vooruit kunnen, dan is dat maar zo. Onderweg blijven is het motto. Stilstand werkt bij mij als een rode lap op een stier. “Everything will change”: Ik heb het mezelf net zo vaak verteld totdat ik het echt geloofde, net als een mantra.

To go

Ik kijk naar mijn lege koffiekopje. “Koffie to go” is niet meer weg te denken uit onze hedendaagse levensstijl. Of iets anders om mee te nemen voor onderweg. Het “to go” spreekt me enorm aan: het is heel erg van nu en het vertegenwoordigt beweging.

Vanuit mijn ooghoek zie ik een andere song op de lijst staan; “Promises and Surprises”. Een lied met een andere intentie, maar door het woord “Promises” gaat er iets kriebelen van binnen. Ik herken het gevoel als de vlinders in mijn buik die mij vertellen dat ik zomaar eens een goed idee zou kunnen hebben. Ineens weet ik wat de titel van mijn album moet gaan worden:

Promises to Go”