Belofte

Eigenlijk best een vaag woord. Iets wordt beloofd, maar het is er nog niet. Dat moet je dan nog maar afwachten of waarmaken.

Belofte maakt schuld

Ja…en dan? Ga direct naar de gevangenis, ga niet langs start? Een belofte die ik niet kan of ben na gekomen brengt altijd een stemmetje vol schuldgevoel met zich mee.”Je had het nog zo beloofd, had dan gewoon niks gezegd!!” Ook al gaat het in 9 van de 10 gevallen om de goede intentie, je blijft er een pokke gevoel aan over houden.

Verliefd gevoel

Daarentegen krijgt het woord belofte een hele verwachtingsvolle en spannende betekenis als ik deze aan mezelf doe. Vol enthousiasme beginnen aan een muzikaal project of een reis geeft een verliefd gevoel. Die vlinders in mijn buik zou ik toch niet willen missen.

Verrassingen

De belofte om mezelf te (laten)verrassen was een hele interessante. Verrassingen zorgen soms dat deuren dicht gaan en ergens anders weer open. Zelf de deur open doen, naar buiten lopen zintuigen aan zetten en heel hard ” Nou, kom maar dooorrr!!!” roepen heeft tot nu toe een hele hoop meer opgeleverd dan wachten tot er iets kwam.

Promises to Go

Het is grappig, maar ik ben steeds meer gaan leven naar dit album. Beloftes zijn er om mee te nemen, zoals koffie to go. Je geniet er van terwijl je onderweg bent. Soms heb ik zin in een latte, soms een espresso.  In ieder geval alles met een wolkje verwachting, ontdekking, avontuur, liefde en muziek.