Relight My Fire

Ik kijk op mijn telefoon naar het vriendelijke hoofd van Paul de Leeuw die zijn eerste zin begint met:“Dag lieve Esther, ik wil jou heel veel succes wensen. Vooral doorgaan en volhouden….”

“Wat een geinige app” denk ik meteen. “Lijkt net echt”.

En verdomd, het blijkt nog echt te zijn ook. Bij navraag in de Hanzegilde, het ondernemershuis waar ik werk, bleek iemand via via via een connectie te hebben met Paul de Leeuw. Aan het begin van corona was hem gevraagd om een kort filmpje voor mij op te nemen en mij op deze manier een hart onder de riem te steken.

Mijn initiatief “Ik Heb Je Lief”, dat vernoemd is naar de grote hit van Paul, stond al volop in de steigers. Een muzikale videoboodschap die gepersonaliseerd kan worden. Een ode aan wie je lief is. Maar deze videoboodschap, persoonlijk aan mij gericht, zag ik dan weer niet aankomen. Poeh, die kwam echt binnen.

Positivo’s

Steeds vaker ben ik mij ervan bewust dat naast alle negatieve berichtgevingen, de wereld ook gevuld is met positivo’s. Mensen tegen wie ik zeg: “Hey, dank je. You made my day”. Het kan iets heel bijzonders zijn, maar meestal zit het in een klein gebaar. Deze lijst met mensen groeit per dag. Zij hebben allemaal als persoon en in hun handelen een onuitwisbare indruk op me gemaakt. Telkens weer weten zij het vuurtje opnieuw in mij aan te wakkeren.

 

Dit is voor degene die vraagt hoe het nu eigenlijk gaat

Dit is voor degene die een appje stuurt met enkel: ‘’koffie?”

Dit is voor degene die zijn slapende moeder over haar neus aait en zegt: ”Tijd om boven verder te slapen in je eigen bedje mam”

Dit is voor degene die weet dat ik met een foto van kaaskorstjes over te halen ben voor lunch

Dit is voor degene waar ik puur en mezelf mag zijn. Mooi in elke betekenis van het woord en lelijk in elke betekenis van het woord

Dit is voor degene die zijn armen altijd opent voor een omhelzing als ik het nodig heb

Dit is voor degene die al jaren met me meedenkt, meeleeft en meebouwt aan mijn bedrijf, mijn site en brand en niet bang is om me waar nodig, een gezonde schop onder mijn hol te geven

Dit is voor degene die gelooft in mijn initiatief en me belt en aanspoort om vol te houden

Dit is voor degene die glimlachend en trots naar me kijkt bij wéér een optreden

Dit is voor degene die me artistiek begrijpt en helpt mijn chaotische creatieve brein te ordenen

Dit is voor degene met de drive en de moed om iets nieuws op te zetten in een economisch moeilijke tijd en daardoor mij inspireert

Dit is voor degene die ondanks vele tegenslagen never nooit op zal geven en daardoor mij inspireert

Dit is voor degene die blijft musiceren en daardoor mij inspireert

Dit is voor degene die creatief blijft in beeldende kunst en daardoor mij inspireert

Dit is voor degene die blijft dansen en daardoor mij inspireert

 

Kortom:

 

Dit is voor degene die zacht blijft in een harde wereld

Dit is voor degene die gelooft in zichzelf en nieuwe samenwerkingen

 

Liefs, Es