NIEUWS: Interview op NH Radio

Naar aanleiding van mijn initiatief Ik Heb Je Lief, mocht ik op 17 januari ( ‘s morgens van 7.00 tot 8.00… hallo heeeee) mocht ik te gast zijn bij het radioprogramma ‘Waarheen, Waarvoor’ van Koop Geersing.

Zijn programma gaat over leven en dood, met ruimte voor een persoonlijk verhaal. Passies en uitdagingen in het leven. Inspiratie geven. Natuurlijk stelde Koop ook de vraag: Welke muziek wil je op je eigen uitvaart draaien?

Het jaar van de eenzaamheid

In zijn intro zei Koop dat 2021 wel eens het jaar van de eenzaamheid zou kunnen worden. Volgens mij heeft hij hier gelijk in. Ik vind het daarom heel belangrijk dat hier meer aandacht aan geschonken wordt. Zelf heb ik er veel moeite mee dat er in zo’n dicht bevolkt landje zo veel eenzame mensen zijn. Het is gewoon niet nodig. Een klein gebaar is zo makkelijk gemaakt. Een appje, een wandelingetje, een bloemetje, een telefoontje. Dat is dan ook mijn motivatie achter het opzetten van “Ik Heb Je Lief”. Een muzikaal geschenk, een hart onder de riem, een ode aan wie je lief is.

Dik drie kwartier ging het niet alleen over “Ik Heb Je Lief”, maar ook mijn eigen verhaal kwam uitgebreid ter sprake. We bespraken een aantal onderwerpen waarover ik eigenlijk alleen met mijn nabije omgeving praat. Ik wist natuurlijk dat dit zou komen, maar toch wist Koop mij met een aantal vragen een paar keer goed te verrassen!

Een persoonlijk verhaal

Eerlijk gezegd heb ik even getwijfeld of ik het wel over de ziekteperiode van onze oudste zoon wilde hebben. Hij kijkt liever vooruit dan achterom. Dat was tegelijkertijd ook juist de reden om het er wèl over te hebben. Hij is namelijk een enorme inspiratiebron voor mij – hij is een voorbeeld van kracht en doorzettingsvermogen. Hijzelf vond het eigenlijk prima dat het in de uitzending naar voren kwam. Mijn zoon en die periode hebben mij zeker ook gevormd tot wie ik ben. Mede daardoor heb ik ooit besloten om mij niet meer te laten leiden door onzekerheid of twijfel, maar juist te doen wat ik echt wil. Met heel mijn hart mijn passie volgen. Muziek. Zingen en schrijven. Dat hoor je terug in mijn songs, in mijn theaterprogramma en ook in mijn liedjes voor “Ik Heb Je Lief”. Koop heeft dit met veel respect en warmte in zijn programma verweven en mij met zijn vragen aan het nadenken gezet. Zelfs nu nog!

Benieuwd naar de hele uitzending? Dat kan, want hij staat ook als podcast op Spotify!