Tinkelbel

“People who show you new music are important” 
Een quote die ik tegenkwam op mijn eigen website notabene. 

In de loop van de tijd was hij meer op de achtergrond geraakt, maar raakte me zojuist weer tijdens het bijwerken van mijn website. Hij stond daar niet voor niets blijkbaar, want een vrolijk kriebeltje in mijn buik zei me dat ik daar vandaag even bij stil moest staan. 

Als ik iets geleerd heb de laatste paar jaar dan is het dat ik deze “vlinders’ in mijn buik niet moet negeren.

Een stroom van vrolijkheid

Voor mij is dat de elfenstof die je van Tinkelbel krijgt om te kunnen vliegen. Dat gevoel dat ik als kind kreeg en me liet zweven, maakte dat ik in alles en iedereen het positieve zag. De zon brak door en zorgde voor een stroom van vrolijkheid, humor, gek doen, creatief zijn, verlangen naar alles wat mooi, lief, passievol en warm is.

Elfenstof werkt alleen bij happy thoughts, een erg belangrijk gegeven, want shit, wat is het soms moeilijk om het knopje happy thought terug te vinden.
Regelmatig merk ik dat ik vergeten ben om elfenstof bij te sprenkelen en voel ik dat ik een noodlanding in ga zetten. Het verschil met een paar jaar geleden is , dat ik de weg beter terug weet te vinden.

Even terug naar het gevoel van toen dus. Een quote, een lied, een persoon, een foto… het brengt me veel sneller terug naar waar het echt om gaat: Blijven vliegen in mijn eigen verhaal, niet in die van anderen. In deze vlucht komen er veel sneller mensen of dingen op je pad, waarvan jij wilt dat ze met je mee vliegen.

Het verhaal in de muziek

Deze zomer was fantastisch als het gaat over mensen en nieuwe muziek. In een heerlijke tijd als fluitiste in het steengroeve theater, waar klassiek en pop/rock samen kwamen. Een andere kijk op een verhaal, dat mij juist hierdoor heeft geïnspireerd om op zoek te gaan naar de nog diepere lagen van de opera “die Zauberflöte” .Ik vind het zo ontzettend fascinerend als verschillende vormen van kunst samenkomen en allen het zelfde doel dienen: Het verhaal in de muziek.

Ik prijs me vreselijk gelukkig met mensen om mij heen die mij nieuwe muziek laten horen en vooral laten voelen. Nu mijn eigen songs strakjes gepresenteerd gaan worden, besef ik dat die zijn ontstaan uit allemaal mooie vluchten. Vluchten ontstaan uit happy thoughts die ik heb gekregen van al deze te gekke muzikale creatieve mensen.